او با بيان اينکه با پيشبينيهاي انجام شده چهارمين فصل کاوش در اين گورستان تاريخي دو ماه به طول ميانجامد، هدف از انجام اين فصل از کاوش را بررسي گورتپهها از نظر آداب و رسوم، مواد فرهنگي درون گورها و وضعيت تدفينها بيان کرد.
«ندايي» با بيان اينکه اين گورتپهها براي نخستينبار در کشور مورد کاوش باستانشناسي قرار گرفتهاند، متذکر شد: در طي سه فصل کاوش پيشين اين گورستان آثار متعددي همچون سفال، خنجرهاي مسي و مفرغي و مهره به دست آمد.
او با بيان اينکه گورستان گيلهوان با 300 هکتار وسعت جزو منحصر به فردترين گورستانهاي کشور به شمار ميرود، افزود: در کاوشهاي انجام شده در اين گورستان تدفينهاي مختلف با تقدم و تاخر دورههاي تاريخي در يک دوره زماني يکهزار و 700 ساله به دست آمد.
اين مقام مسوول در ادارهکل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان اردبيل خاطرنشان کرد: قديميترين گورهاي شناسايي شده اين گورستان مربوط به عصر مفرغ ميانه و جديدترين آن مربوط به دوره اشکاني است.
«ندايي» يادآور شد: کشف انواع تدفينهاي انفرادي، دسته جمعي، تدفين ثانويه، سازههاي مختلف تدفين از جمله گورهاي چالهاي و گورتپه حاصل سه فصل کاوش انجام شده در اين گورستان است.
/115
انتهای پیام/